02 detsember 2017

Detsember kui võrkpallikuu.

Alates 1.detsembrist algasid 6.-9 klassi õpilastele võrkpallivõistlused. Võistlused toimuvad vahetundide ajal võimlas, igas võistkonnas on korraga väljakul 3 noormeest ja 3 neidu. Et õpilasi veel rohkem motiveerida, pääseb võitja võistkond 12.detsembril 11:55 vahetunnil mängima õpetajate võistkonna vastu.
   


Eesmärgiks populariseerida õpilaste seas võrkpalli ja panna õpilased vahetundide ajal liikuma.

Vahetunnid, kus mänge ei toimu on kõik võrkpallihuvilised oodatud võimlasse, mängime võrkpalli, õpime tehnikat, sest kehalise kasvatuse tunnid jäävad alati liiga lühikeseks, kuid siin kohal ei saa unustada, et vahetundide ajal väljas viibimine toob kasu tähelepanuvõimele.

2C klassi õpilased said suureks rõõmuks enda kehalise kasvatuse abiõpetajateks 9.klassi Grete, Tali ja Kristjani, kellel teine ainetund ära jäi. Väga hea meel, et vanemad õpilased tulid vabatahtlikult võimlasse ja olid nõus õpilasi võrkpallialaselt õpetama. 2C klassi laste silmist oli näha elevust, sest alati on tore kui iga õpilane saab uue tehnika õppimiseks rohkem õpetust ja individuaalsemat lähenemist.




9.klassi õpilased seevastu said harjutada enesekehtestamist nooremate seas, oma õpetamise, eneseväljendamise ja varasemalt omandatud võrkpallitehnika oskusi.  

Samuti oli hea meel võimlas vahetundide ajal näha nii poisse ja tüdrukuid, kes võtsid palli ja hakkasid võrkpalli iseseisvalt harjutama. Võrkpallitehnika on raske, üldiselt loobutakse kergesti, kuid on näha, et mitte Merivälja Koolis.

Alljärgneval lingil leiab: 1 minuti loengu - Miks on võrkpall intelligentide mäng? (Raini Stamm)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar