18 veebruar 2016

Merivälja kooli noormaletajad on Eesti parimad!

Kooli Malevõlurite võistkond on parim Eestis
13. veebruaril toimusid Merivälja koolis Eesti koolide meistrivõistlused kiirmales. Meie kooli esindusvõistkond oli seekord 1.-6. klasside vanusegrupis üheks favoriidiks ja omas Narva Kesklinna  Gümnaasiumi järel mängijate keskmisest reitingust tulenevalt 2. asetust. Sisuliselt oli seekord enam-vähem võrdne reiting 3 koolil – ka Narva Pähklimäe Gümnaasiumi võistkonna keskmine reiting ei jäänud meie omast palju maha. Põhiline esikohaheitlus toimuski kuni viimase vooruni nende koolide vahel. Kuna reitingud olid suhteliselt võrdsed ka kõigil võistkonnaliikmetel, siis omas lõpptulemuse suhtes  teatavat tähtsust ka võistkonnaliikmete paigutus laudade vahel. Tagantjärele võib öelda, et meie treenerid otsustasid õigesti paigutades esimesele lauale  hetkel kooli esinumbri Mathias Uibokandi, teisele Ralf Rebase,  kolmandale Kristiina Liivi ja neljandale lauale Karl Uibokandi. Just oma tõsisemate konkurentidega mängudes aitas see asetus kaasa sellele, et võit koju jäeti. 
Esimeses kahes voorus alistas meie kooli esindusvõistkond ootuspäraselt „kuivalt“ 4:0 Jüri Gümnaasiumi II (tegelikult tugevam koosseis) ja 21. keskkooli  võistkonnad. Seejärel tuli minna kokku lõpuks 2. koha saanud Narva Pähklimäe Gümnaasiumi võistkonnaga. See jäi ka ainsaks kohtumiseks, kus meie noored malevõlurid leppisid ainult viigiga ( 2:2) ja said üksikpartiides ainsaks jäänud kaotuse. Ralf kaotas  siin pärast vihast võitlust tugevale Aleksei Šilkinile. Õnneks suutis Karl selle kaotuse tasakaalustada selge võiduga neljandal laual ühe Eesti lootustandvama ja kiiremini areneva maleneiu Arina Poluetkova üle. Arina tugevust näitab vahest kõige paremini see, et kaotus Karlile jäi talle ainsaks ja kõik ülejäänud partiid ta sellel turniiril võitis. Mathias ja Kristiina lõpetasid oma partiid maletajate keeli umbses viigiseisus ehk seisus, kus ilma ränga ja ainult algajale omase veata vastaspoolel võita ei õnnestu. Kuna vastaseks olid siiski Eesti absoluutses tipus olevad noormaletajad ja eelmises voorus mängisid Narva Kesklinna Gümnaasium ja Kiviõli Vene Kool 2:2 viiki, siis oli viigiline lõppseis meile võiduvõimalused avatuks jätvana kindlasti soodsam.
Kohe järgmises voorus otsustatigi sisuliselt turniiri võitja, kui vastamisi olid meie ja Narva Kesklinna Gümnaasiumi esinduskoosseisud. Selles matšis istusid laudade taga ainult Eesti noorte meistrivõistluste medalivõitjad, kellest 3 olid lisaks ka Euroopa meistrivõistluste medaliomanikud ja Narva esimesel laual mänginud Eesti hetke üks suurimaid maletalente Anastassia Sinitsõna on tänaseks juba koguni kahekordne Euroopa 10-aastaste tütarlaste meister just kiir- ja välkmales ning saavutas hiljutistel Eesti naiste meistrivõistlustel 3. koha. Meie malevõlurid parima reitinguga võistkonna vastu kätt ei väristanud ja võitsid sellest heitluse kindlalt 3:1. Esimesel laual alistas Mathias seejuures Anastassia, kes ületas juba oluliselt viletsamas seisus mõtlemisaja. Neljandal laual alistas Karl ilusa rünnakuga Eesti ühe huvitavama ja perspektiivikama noormaletaja Mari Rubina. Ralf ja Kristiina ei hakanud selles olukorras asjatult riskima ning kindlustasid viikidega meile olulise matšivõidu ja sisuliselt ka Eesti meistri tiitli! Selle lõplikuks vormistamiseks tuli küll veel alistada seni väga toredasti mänginud Kiviõli Vene Kool, kuid koduseinte toetusel saadi ka 6. voorus kindel 3,5:0,5 võit. Enne seda oldi 5. voorus „kuivalt“ 4:0 alistatud Gustav Adolfi Gümnaasiumi võistkond. Viimases matšis Reaalkooliga oli pärast Kristiina ja Karli võite olukord selline, et meil oli võiduks vaja ainult pool punkti ja Mathias ja Ralf leppisid oma partiid väga heas seisus viiki. Eesti meistrivõistluste võitjakarikas oligi kooli toodud! 5 aastane teekond, mida alustati 2012. aastal 10. kohast ja millele järgnesid veidi erinevates koosseisudes järgnevatel aastatel 5., 3. ja 2. koht, oli jõudnud ilusa „kuldse“ lõpuni.
 
Meie võidukas esinduskooseis meistrimedalite, võidukarika, -tordi ja –šampusega! Mathias, Ralf, Karl, treener Vello ja Kristiina!

Samal ajal tegi tõsiseid tegusid ka meie teine võistkond, kuhu seekord pääsesid mängima meie vanemtreeneri Vello Kiivri otsusel Mihkel ja Paul Pohla, Karoliina Liiv ja Hugo Novik. Vaatamata sellele, et reitingu järgi oli neil alles 7. asetus, võideldi viimase hetkeni kõigi vastastega ja tasuks tuli ülimalt tubli 5. koht. Seejuures kaotati neljas koht ainult poole punktiga. Vaadates üldiselt turniiri lõpptabelit on näha, et 4. kohast ettepoole tulek oleks olnud ka arvestades vastaste tugevust täiesti ebareaalne.
Meie teine võistkond alustas turniiri kindla 4:0 võiduga  lõpuks tubli 8. koha saanud Lõpe kooli üle ja läks seejärel kokku Narva Pähklimäe Gümnaasiumiga. Selles kohtumises tuli meie noortel vaatamata pingutustele tunnistada vastase paremust kõigis partiides. Selles mängus saadud kaotus rikkus veidi ka meie noorte tuju ja järgmises voorus kaotati pikaajaliste maletraditsioonidega Paide Ühisgümnaasiumi esindusvõistkonnale 1:3, kusjuures ainsa võidupunkti tõi Karoliina kolmandal laual. See jäi ka meie noortele viimaseks kaotuseks, sest järgmistes voorudes võeti end kokku ja alistati Võnnu Keskkooli II koosseis, Vanalinna Haridusgümnaasiumi ja Jüri keskkooli II (tugevam) kooseis ning mängiti viiki Kiviõli keskkooli II koosseisuga. Kokku saadi nii 4 võitu, kaks kaotust ja 1 viik. Vahetult meie II võistkonna järel said vastavalt 6., 7. ja 9. koha Tallinna Reaalkool, Tallinna 21. kool ja Gustav Adolfi Gümnaasium! Meie noorematest mängis kõige resultatiivsemalt seekord Karoliina, kes kogus omal laual 6 punkti seitsemest. Väga tublisti mängisid esimesel laual 4 punkti seitsmest kogunud Paul Pohla ja 4. laual 4 punkti saanud Hugo Novik. Kindlasti väärib kiitust ka Mihkel Pohla, kes kogus teisel laual, millel mitmes nö. teise tugevusreitinguga võistkondades mängis tegelikult oma kooli liider, tublid kolm punkti. II võistkonna esinemise kokkuvõtteks võib öelda, et meie „mudilased“ näitasid selgelt, et järgmisel aastal võib neilt Ralfi ja Karli toel, kes ka järgmine aasta on veel samas vanusegrupis, ja maletreeningute tõsisel jätkamisel oodata juba tugevat sekkumist medalikonkurentsi.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar