22 september 2015

Meie maletajad avasid uue hooaja konkureerides täiskasvanutega ja Eesti meistri tiitlitega!

Koos uue kooliaastaga läks septembrikuu alguses käima ka malekarussell. Merivälja kooli maletajad avasid hooaja 4.-6. septembrini Tartus traditsioonilisel G. Uusi mälestusturniiril. Seekord osalesid meie tugevamad ja vanemad malelapsed oma tasemele sobivate vastaste saamiseks ja oktoobri lõpus Kreekas toimuvate noorte maailmameistrivõistlusteks paremaks valmistumiseks täiskasvanute vanuseklassis. Parima tulemuse saavutas väga kena mänguga Mathias Robert Uibokant, kes kogus 5st voorust väga tublid 3 punkti ja oli lõppkokkuvõttes 20. Karl Oskar Uibokant kogus 2 punkti ja oli 39 ja Kristiina Liiv, kes osales täiskasvanute turniiril esmakordselt, oli lõpuks 1 punktiga 48. Nii Karl Oskari kui Kristiina puhul tegi heameelt see, et avangutest tuldi endast palju kõrgemate reitingutega vastaste vastu kenasti välja ja päris mitmes mängus oli neil isegi keskmängulõpus laual veidi parem positsioon. Kuni 10 –aastaste noorte turniiril saavutas Karoliina Liiv 3 punktiga 5-st tubli 7. koha.
9.-11. septembrini toimusid Kohtla-Järvel Eesti noorte võistkondlikud meistrivõistlused. Tallinna Maleklubi võistkonnas osalesid seekord Mathias Robert ja Karl Oksar Uibokant. Ja väga edukalt! Tallinna Maleklubi võistkond tuli finaalis saavutatud 2 võidu ja ühe viigiga Eesti meistriks! Palju õnne meie tublidele poistele!
Mathias Robert ja Karl Oskar Uibokant meistrisärkide, diplomite ja medalitega.


Kooli malering alustas tööd uuendades maleterminoloogiat ja lastevanematelt tuli üllatav ettepanek – tahaks ka maleõpetust saada ja malet mängida!
Kooli malering alustas 17. septembril oma 6-dat hooaega taas treenerite Vello Kiiver ja Heike Sander juhendamisel. Esimese trennipäeva lõpuks olid algajatel malendid selged ja nad rikastasid veidi malesõnastikku. Nii pakuti treenerite kontrollküsimustele vastates tavaliselt ratsuks kutsutava viguri nimeks ka poni, vankri nimeks käru ja etturi nimeks beebi! Ja sugudevahelise võrduse tagamiseks malelaual nimetati lipp ümber kuningannaks! Iga uus põlvkond toob mängu midagi uut ja meie noored said omal muhedal moel sellega hakkama kohe esimesel treeningul! Jõudu neile edaspidiseks!
Maleringi esimesele treeningule eelnes teisipäeval lastevanemate koosolek. Sellel näitas malering laste võidetud autasusid (uhked karikad ja medalid ning diplomid), räägiti seni tehtust ja uutest eesmärkidest ning laste maletamisega lastevanematele kaasnevast ja koostööst Tallinna Maleklubiga.
Uute malelaste lapsevanemad tegid maleringile ka ühe üllatava ettepaneku. Nimelt leidsid mitmed lastevanemad, et poleks paha ka ise maleõpetust saada ja omavahel mängides maleoskusi uuendada, et lastele kodus veidi vastu saada ja koos arvutivabalt aega veeta. Selle idee teostamiseks on vaja kokku saada piisavalt huvilisi, leppida kokku kooliga aeg ja ruum ning leida sobiv treener-õpetaja (miks mitte näiteks meie tugevamate malelaste hulgas?!). Lepiti kokku, et võimaliku lastevanemate „maleringi“ loomiseks kutsutakse kõiki malehuvilisi (ka neid, kelle laps ei osale kooli maleringis) andma endast 30.septembriks teada e-mailil: dliiv@yahoo.com.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar