11 märts 2018

Merivälja Kool on Liikuma Kutsuv Kool

Merivälja Kool on liitunud programmiga Liikuma Kutsuv Kool. Seega järgneva aasta jooksul saame koostöös Tartu Ülikooli liikumislaboriga võimaluse mõtestada uuesti enda kooli tegevusi, et tundides ja vahetundides lapsi koos õpetajatega rohkem liikuma motiveerida.

Esimene seminar toimus esmaspäeval, 5.märtsil Õpetajate Majas. Sellest võtsid osa õpetaja Maiki ja õpetaja Kerttu ning direktor Kaja Laanmäe.

Reedel, 9. märtsil külastasid Merivälja Kooli Liikuma Kutsuva Kooli esindajad. Nad tegid peale külastust postituse ka enda Facebooki lehel, mis oli järgmine:


Käisime täna kohtumas Merivälja Põhikooli projektimeeskonnaga ja tutvusime koolikeskkonnaga. Merivälja Põhikoolis on vahetunnid juba ammust ajast liikumist soodustavad. Kõikidel vahetundidel ollakse õues või võimlas, see leevendab koridorides olevat ruumipuudust ning aitab kaasa tervislikule eluviisile. Koolis on palju avatud õpikeskkondi, ajendiks taas ruumikitsikus, kuid tulemus on hubane ja omanäoline. Bioloogiaklassi klaasseinu katsid õpilaste poolt sinna pandud lipikud mõistetega. Väga hea mõte - loodusteadustes on mõisteid palju ning tore kui need on kogu aeg silma all. Vaatamata sellele, et ümbritsevad tänavad polnud lumest kuigi puhtad, olid mitu õpilast jalgrattaga kooli tulnud. Lumevabal ajal on see normiks. Toredasti oli lahendatud ka suuskade hoidmise võimalus. Häid ideid on selles koolis veel palju ning nad olid nõus neid kevadel kogemusseminaril jagama. 













Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar