18 märts 2017

Vana-Kreeka päev 6.b ja 1.a ning 1.b õpilastele

III veerandi viimasel päeval toimus 1.a, 1.b ja 6.b klassi õpilastele Vana-Kreeka päev.

Iga kuuenda klassi õpilane sai endale 2-3 väikest sõpra esimest klassist, kellega koos järgnevad 3 tundi üheskoos veedeti.

6. klassi õpilased tutvustasid 1. klassi õpilastele enda loodud kunstinäituse põhjal, mida nad III veerandil ajaloos, kunstis, kehalises kasvatuses, kirjanduses ja käsitöös on õppinud. Leidus 6. klassi õpilasi, kes suutsid Vana-Kreekast rääkida koguni 40 minutit, kuid ka kiiremad tutvustused kestsid minimaalselt 20 minutit. Üheskoos tutvuti ka Vana-Kreekast jutustavate raamatutega.






































































































Järgmisena tuli 1. klassi õpilastel täita 2 töölehte (antiik- ja kaasaegsetest olümpiamängudest), mille täitmist juhendasid 6. klassi õpilased, kes tulid sellega suurepäraselt toime.







Olümpiamängude teemal toimus viktoriin, mida mängiti mobiiltelefonidega. Meie kooli kõige nooremates õpilastes tekitas see palju elevust, sest paljudele neist oli see esimene kord Kahooti mängida. Mitmetel rühmadel kulus küsimustele vastamiseks päris kaua aega, sest 6. klassi õpilased püüdsid tagada rühmas olukorra, kus esmalt ühiselt arutatakse küsimuse üle ja seejärel 1. klassi õpilased saaksid korda mööda vajutada õigele vastusele.



Võimlas moodustus 8 rühma, kes said endale 7 erineva juhtumi kirjeldused. Iga rühm pidi valima neist 5 ja proovima neile leida lahendused. Nii on nüüd võimalik plakatitelt lugeda õpilaste arvamusi ausast mängust. Siin ülesandes oli 6. klassi õpilastel tähtis roll arutelu suunamisel ja samuti tuli neil kohati täht-tähe haaval sõnu ette öelda, sest 1. klassi õpilased olid kirjutajate rollis.














Päeva lõpetas lühike spordivõistlus:
1) Kõik õpilased said joosta võimla ühest otsast teise ja tagasi. Kehalise kasvatuse õpetajad võtsid stopperiga aega.
2) Teise alana oli kavas hoota kaugushüpe. Siin olid tulemuste mõõtjate rollis 6. klassi õpilased.
3) Viimase alana oli kavas n-ö kettaheide (tegelikult lendava taldriku vise). Siin mõõtsid ja panid tulemused kirja samuti 6. klassi õpilased.

















Enne kui vaheaega sai minna nautima, siis iga laps kirjutas suurele plakatile, mis talle päeva jooksul kõige rohkem meeldis.
1. klasside õpilastele meeldis jooksmine, 6. klassi õpilased, viktoriin ja väga populaarne vastus oli KÕIK.
Peaaegu eranditult arvasid 6. klassi õpilased, kes kõige toredam oli päeva jooksul see, et sai 1. klassi õpilastega aega veeta. Nad pidid olema nii nunnud :)








Päeva aitasid korraldada järgnevad õpetajad: Sergei, Kaisa, Ülle, Liina, Kristo, Piret P, Merike ja Kerttu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar