11 märts 2015

3.c ekskursioonil prügilas, tehases ja Ajakeskuses

3.c klass sõitis 10.märtsil ekskursioonile.

Päev algas Väätsal asuva prügila külastamisega. Lastele tutvustati, kuidas käideli prügi veel mõnikümmend aastat tagasi ja kuidas sellega tegeletakse tänapäeval. Näiteks selgus, et prügilas ei haisegi, vaid ainult ühes kohas (kus oli värskelt prügilasse saabunud prügi) oli natukene tunda ebameeldivat lõhna. Mujal, kus prügi juba sorteeriti või purustati, lõhna peaaegu polnudki. Seega mõne lapse mure, et pärast lõhname ise ka nagu prügi, ei osutunud õnneks reaalsuseks.





Peale prügilas tehtud ringkäiku sõitsime Mäos asuvasse PlastRex  tehasesse, kus saime näha, kuidas töödeldakse plastpakendijäätmed ümber ehitusmaterjaliks.




Kui jäätmekäitluse kohta oli juba palju uut omandatud, siis sõitsime Paides olevasse Ajakeskusesse, kus tutvusime Eesti ajalooga läbi lõbusate ja ajastule kohaste mängude mängimise.





Järgmisel päeval joonistasid lapsed pildid prügi sorteerimisest ja ümbertöötlemisest tehases. Saatsime need PlastRexile. Nüüd saavad ka laste joonistustega tutvuda kõik tehase külalised ja kliendid.





















Suur tänu Anderi isale, kes oli lahkelt nõus tutvustama meie klassi lastele oma põnevat ja väga vajalikku tööd keskkonna säästmisel!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar