15 veebruar 2017

Kooli malevõistkond tuli 5. kohale Eesti MV



Kooli malevõistkond tuli  Eesti MV-l viiendaks olles parim eestikeelne kool
12. veebruaril Tartus Miina Härma Gümnaasiumis toimunud Eesti koolide kiirmale meistrivõistlustel tuli meie kooli võistkonnal asuda noorenenud koosseisus kaitsma eelmisel aastal kodus võidetud Eesti meistritiitlit. Eelmise aasta võistkonna liidrid Mathias Uibokant ja Kristiina Liiv mängisid seekord Gustaf Adolfi Gümnaasiumi ja Reaalkooli gümnaasiumiastme võistkonnas ja said vastavalt 2. ja 1. koha. 
Seekord mängisid meie võistkonna koosseisus Karl Oskar Uibokant, Ralf Aron Rebane, Karoliina Liiv, Paul ja Mihkel Pohla ja turniiritabelis omati kokkuvõttes kolmandat reitingut. Kuna Eestireitinguarvestuses toimus eelmine aasta üleminek rahvusvahelisele arvestussüsteemile, siis oli kohe algusest peale selge, et väga adekvaatset pilti hetkereitingud võistkondade tugevusest ei andnud. Lisaks paigutasid mitmed nõrgemad võistkonnad oma tugevamaid mängijaid tagumistele laudadele, mis omakorda muutus olukorra ettearvamatuks. Vastaste võistkondade kooseisudest tulenevalt võis siiski arvata, et hea õnne ja tubli mängu korral on meie võistkonnal võimalik konkureerida ka medalitele. Samas iseloomustas meie võistkonda seekord just see, et kõik liikmed on tugevamad eelkõige tavamales ja kiirmales jäädakse sageli ajahätta. Eelmise aasta võistkonnas olid ju Kristiina ja Mathias just need, kellele kiirmale päris hästi sobib ja kes otsustavatel hetkedel tõid meistritiitliks vajalikud punktid.
 I vooru mäng on alanud  - paremalt vasakule Karl Oskar Uibokant, Ralf Rebane, Karoliina Liiv ja Paul Pohla. Selle matši vüidavad meie noored 4:0.
Eks medalivõit oli ka seekord eesmärk ja selle nimel pingutasid meie noored kogu turniiri vältel päris tugevasti. Seda näitas kasvõi asjaolu, et  enamikes voorudes olid just meie noorte partiid need, mis lõppesid kõige viimasena.
Kahjuks juhtusid seekord nende pikkade partiide lõpus ka mõned tõsised „tööõnnetused“, kus juba kindlalt võidetud seisudes ajapuuduses kaotus saadi. Eriti õnnetult läks siinjuures oma ainsas kaotatud partiis Karl Oskaril, kellel aeg sai otsa just viimasel käigul, mille õigeaegsel sooritamisel oleks vastane mati saanud. Karoliinal õnnestus jälle sisuliselt võidetud mitme enamviguriga lõppmängus märkamata jätta vastase tuli ja teha valekäik, mis tõi kohese kaotuse. Viimases voorus ja viimases kõige pikemalt kestnud partiis eksis võidetud seisus rängalt ka Ralf, voor varem oli sama saatus tabanud Paul Pohlat... Need neli õnnetult kaotatud partiipunkti tähendasid seda, et seekord jäi lõpptulemuseks 5. koht nelja väga tugeva Ida-Virumaa venekeelse kooli järel. Kokku saavutati üksikutes matsides 3 võitu, 2 viiki ja 2 kaotust (just nendes matšides said saatuslikuks need õnnetud vead!) ja kolmandast kohast jäi lõpptabelis lahutama 2 punkti. Lohutuseks võib välja tuua, et ka see aasta oldi parim eestikeelse õppekeelega kool ja edestati jällegi kõiki eliitkoole alates Reaalkoolist ja Tallinna 21. koolist ning lõpetades võõrustaja Miina Härma Gümnaasiumiga.
Meie võistkonnas oli seekord kõige tublim Karl Oskar, kes kogus vastasvõistkondade liidritega esimesel laual heideldes 5,5 punkti 7-st!
Meie esindusvõistkonna laste treeneritena tuleb tubli tulemuse eest tänada Hendrik Oldet ja Monika Tsõganovat vastavalt Tallinna Maleklubist ja Maleklubist Areng. Ja loomulikult nende esimesi ja kõige tähtsamaid, kooli maleringi treenereid - Vello Kiivrit ja Heike Sanderit.
Järgmise aasta võistlusi silmas pidades annab meie maletajatele head lootust asjaolu, et ainult Ralf jõuab vanusega järgmisesse vanusegruppi ja meie nooremad maletajad on viimasel ajal näidanud kiiret arengut. Nii on treenimisinnu jätkumisel esindusvõistkonda kandideerimas kindlasti viimase aja noorteturniiridel ilusaid tulemusi näidanud ja kõvasti reitingupunkte kogunud Ian Molotov, Siimon Aaron, Ruben Luiga, Aksel Reinas ja Hugo Markus Novik. Ja kui poistele lisandub ka mõni nutikas ja võiduhimuline tütarlaps, siis võib järgmine aasta jälle lausa kahe tugeva võistkonnaga välja minna!

Vaade mängusaali esimese vooru ajal, mil pealtvaatajad võisid partiisid jälgida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar