23 november 2016

2. a klass käis oma silmaga vaatamas, kuidas leib põllult lauale jõuab

2. a klass käis oma silmaga vaatamas, kuidas leib põllult lauale jõuab

2. a klass tegi sel sügisel tutvust teraviljadega: õpiti erinevaid viljasorte, koostati herbaarium ning lõpuks pandi teadmised proovile Viimsi vabaõhumuuseumis leivaprogrammis "Põllult põske".













Pringi rannaküla peremees näitas ette viljatera teekonna alates külvamisest kuni veskisse jõudmiseni. Rehe all said lapsed ise proovida vilja peksta ja käsikiviga terasid jahuks jahvatada. Õpiti kasutama vajalikke tööriistu, näiteks kooti ja sirpi, milleta peremees hakkama ei saaks.

Talus õpetas perenaine leivaahju paistel leivataigna tegemist. Koos mekiti ahjust tulnud maitsvat leiba  isetehtud võiga. Perenaine rääkis ka toredaid leivaga seotud kõnekäände ja seletas, miks rukkileib on meile kasulik.

Õhtu lõpetuseks tehti kogu klassiga külakiigel mõned kõrgemad kaared. Rannarahvalt aga saadi kaasa heade soovidega juuretis, millest oma klassi maitsev leib valmis küpsetada.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar