18 märts 2016

Emakeelepäev

Merivälja Koolis tähistati 14. märtsil emakeelepäeva ja enam kui paarkümmend õpilast kirjutasid arvutiklassis Vikerraadios edastatavat e-etteütlust. Meie koolis kirjutavad kõik klassid sel nädalal etteütlust, millega selgitatakse välja tublimad õigekirjas (I kl - 10 sõnapaari; II kl - 20; III kl -30 jne ).
I a klassis kirjutati etteütlust ja räägiti, mis päev see on ja kuidas seda tähistatakse. I b klass kirjutas omaloomingulisi jutukesi ja illustreerisid need ning sellest valmib peagi oma klassi raamat.
I c klass tegi postreid ( neid alustati juba kodus ), millele kirjutasid õpilased kõige ilusamaid eestikeelseid sõnu. Räägiti sellest, mis teeb ühe keele ilusaks ja püüti leida luuletustesse riimuvaid sõnu ning kõneldi klassivälisest lugemisest. Harjutati ilusat ja ilmekat lugemist. I d klassi õpilased kirjutasid omaloomingulisi luuletusi ja õppisid neid ka ilmekalt kaaslastele esitama. II A ja B klass tegi sel päeval teaduskatseid ja pööras tähelepanu, et oma tööst rääkides kasutaksid nad korrektseid lauseid ja ilusat emakeelt. Tublimad õigekirjas olid Kaisa Tiimus ja Karl Martin Tombak. Kolmandad klassid selgitasid välja õpilased, kel on kõige ilusamad käekirjad. Kõige kaunimad käekirjad on Aleksander ja Andriana Juhansonil, Fred Harris Allasel ja Lorelai Isabel Laursonil, Holger Themasel, Sofia-Erica Hämäläinenil ning Lorette Tsakuhhinil. Parimad õigekirjas olid Roderik Gross, Agnes Kask, Marie Joamets ja Isabel Sunduk. IV A klassis kõneldi sel päeval eesti keele arengust ja meie sugulaskeeltest. IV B klassi õpilased lugesid teksti emakeelepäeva saamisloost ja L. Merest. Parimad õigekirjas olid Katarina Kuningas, Gertrud Kattago ja Elisabet Uusma. V A klassi õpilased käisid Pirita raamatukogus, kus nad tutvusid uudiskirjandusega ja nuputasid, mida võiksid tähendada mõned uudissõnad. V B klass korraldas märtsikuus väikese kirjandusliku kohviku, kus kõneldi viimati loetud raamatust. Tublimad õigekirjas olid Joonas Väli ja Marta Rohtla. Kuuendad klassid osalesid ka e-etteütluse kirjutamisel ja ülelinnalisel reisikirja konkursil. Parimad õigekirjas olid Emilie Strus ja Elo Valner. VII klassi õpilased osalesid samuti e-etteütluse kirjutamisel. Koolisisesel etteütlusel näitasid parimaid tulemusi Tali Kletter ja Jürgen Niinemaa.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar