19 märts 2018

Emakeelepäev

Merivälja Koolis tähistati emakeelepäeva mitmete huvitavate tegevustega. 
Vanemate klasside õpilased kirjutasid emakeelepäeva e-etteütlust, toimus emakeeleviktoriin, kus küsimused olid QR koodiga. 3.c klassis  kuulati emakeelepäeva e-tundi, õpilased osalesid virtuaalses koolitunnis. Otseülekandena toimunud e-tunni külaline oli kirjanik Karl Martin Sinijärv, kes rääkis, kui eriline on, et ühel pisikesel riigil on oma keel, mis on elujõuline ja omanäoline.
Paljudes klassides kirjutati traditsioonilist õigekirja testi.

Toreda ettevõtmise  korraldasid 7.a klassi õpilased, koos õpetaja Seoriiniga. Õpilaste hulgas viidi läbi kõige ilusama eestikeelse sõna  leidmise võistlus. Ilusad sõnad olid:  Eesti, kodu, pere ja armastus.  Oma arvamus tuli esitada  koos omapoolse põhjendusega ning hiljem  leidsid sõnad koha stendil. Samuti oli suurepärane algatus raamatute vahetus, kus õpilased ja ka õpetajad said vahetada oma kodus raamaturiiulil seisvaid raamatuid uute vastu.

14. märtsil toimus ka vanemate klasside õpilaste kohtumine populaarse lastekirjaniku Mika Keräneniga. Kirjanik rääkis oma elust ja tegevusest, talle sai esitada  küsimusi ja autogrammi soovijad said raamatusse autogrammi küsida. 

Emakeelepäeva üritused jätkuvad - 20. märtsil seisab ees  nooremate klasside õpilastel kohtumine kirjanik Heiki Vilepiga.

Suur tänu õpetaja Seoriinile heade ideede ja mõtete eest! Aitäh 7.a klassi õpilastele panuse eest raamatuvahetuse organiseerimisel, stendide kujundamisel ja kaasabi eest emakeelepäeva korraldamisel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar