03 detsember 2017

Merivälja jõululaat ja maleturniir 2. detsembril

Merivälja Kooli vanematekogu ja hoolekogu eestvõttel toimus laupäeval, 2. detsembril Merivälja Kooli võimlas võimas jõululaat ja maleturniir.
Pikkadelt lettidelt pakkusid Merivälja Kooli õpilased ja pered maiustusi, suupisteid, käsitööd ja mitmekesist head-paremat kodusele jõululauale ja kingikotti. Nagu laadale kohane, oli meelelahutust, laste etteasteid, maskotte, päkapikke ja ringi liikus jõuluvana. Stella 2b-st koos emaga korraldas piparkookide kaunistamise töötoa, veel sai õppida näomaalinguid tegema, jõulukaunistusi meisterdama, telefoniga ilusaid pilte tegema, patse punuma ja muud põnevat. Osaleda sai sumorobotite võistlusel ja korvpalli vabavisete võistlusel. Õnneloosi korraldas 2d klass.
Hoidsime​ ​oma​ ​kooli​ ​ja​ ​tundsime​ ​rõõmu​ ​toredast​ ​päevast.

Suur tänu jõululaada eestvedajale Lembe Levole ja paljudele lapsevanematele, kes aitasid laata reklaamida, ette valmistada, töötubasid korraldada, laudu tassida, koristada ja jõudsid veel lastega head-paremat meisterdada! Suur tänu õpetajatele, kelle lapsed esinesid laadal mitmekesise isetegevusega! Suur tänu pingelise ja rahvarohke maleturniiri korraldamise eest, eestvedajateks perekond Liiv!

Suur tänu lastele, kes olid laadal müüjad-meisterdajad-esinejad-vabatahtlikud abilised:
Anna- Liisa Järv 4a
Emma Elizabeth Eek 4a
Hannes Vaabel 4a
Karl Martin Tombak 4a
Marian Lukason 4a
Nora Vabamets 4a
Dagmar Luts 2d
Marianna Levo  2d
Markus Levo 2d
Anna Liis Kütt 2d
Sten Tamm 2d 
 Marten Metsla 2d
 Jarko Kullamaa 2d
 Ender Kukk 2d
 Bert Vinkel 2d
 Mirell Müürisepp 2d
Liisa Lotta Jalukse 2d
Scarlett Egberts 1b
Isabella Nõmmik 1b
Alan Mištšenko 1b
Kati Laura Teder 1b
Beatrice Kahn 1b
Emma Ly Rähn 9. kl
Lisette Aun 9. kl
Kristella Sooba 9. kl
Milana Mištšenko 3b
Martha Mia Männik 3b
Roberta Laur 3b
Karmen Liiv 3b
Krete Karoli Kõrvek 3b
Kaur Kiviorg 3b
Eliisa Maria Liiva 3b
Harri Alfred Koonik 3b
Olivia Hint 2c
Carissa Giselle Kivistik 4b
Karmen Lisette Lilienthal 4b
Marian Kamps 4b
Liise Mets 4b
Kaisa Tiimus 4b
Cathy Tsirel 4b
Britti Salumets 4b
Gustav Kattago 4b
Emma Maria Päärson 4b
Helani Männaste 8. kl
Aneta Ponetajev ja Olivia Parkman  8. klass
 Erich Kautlenbach, 1C
Anneli Kurnitski, 1C
 Karl Robin Kipper, 1C
Geiti Gerbera Ulvik, 1C
Steven-Sander Sooba. 1C
Karl Oskar Tutt 5C





Merivälja Koolis toimus 2. detsembril 2017  kogukonna jõululaat, mille korraldas esmakordselt Merivälja Kooli vanematekogu. Merivälja Kooli vanematekogu on loodud möödunud sügisel Merivälja Kooli lastevanemate ettevõtmisel kooli ja hoolekogu käepikenduseks. Vanematekogu liikmed räägivad kaasa kooli olulistes arenguküsimustes ja on toeks koolile toredate ürituste organiseerimisel ning heade algatuste elluviimisel. Praegu on käsil nii õue pinksilaua annetuste kogumine kui ka koostöö EV 100 projektiga „Rohelised koolihoovid“. 2017 õppeaasta jooksul on aidanud vanematekogu annetada kaotatud-leitud asjad Tallinna ja Harjumaa Lasterikaste Perede Liidule, meisterdanud koolihoovi pingid, toonud kooli mööblit, õppevahendeid, lilli ja muid väikevahendeid.
2. detsembril toimus jõululaat esmakordselt kooli spordisaalis ja jõululaata külastas üle 400 inimese – külaliste hulgas oli nii kooliõpilasi, lapsevanemaid, õpetajaid ja kohaliku kogukonna liikmeid. See kõik näitas, et taolise ürituse järgi on huvi jätkuvalt väga suur.
Laada müügilette oli üle 80 -  kaubeldi omavalmistatud käsitööga, küpsetiste ja hoidistega. Laadalt võis leida palju vajalikku ja huvitavat - laste tehtud jõulukaartidest, vanavanemate kudumitest kuni kohalike ehtekunstnike loominguni välja. Paljud müügiletid olid võetud klasside kaupa ja tulu koguti klassi toredate ürituste ja kevadiste ekskursioonide tarbeks, aga oli ka hulgaliselt neid, kes kogusid endile taskuraha ning said esmase ettevõtluskogemuse.
Vanematekogu oli kohal ka heategevusliku annetuskastiga, kuhu kõik soovijad said annetada soovi korral raha koolihoovi kahe õues asuva pinksilaua jaoks. Lauad plaanitakse juba sel kevadel üheskoos lastega valmis meisterdada ja koolihoovi panna. Kui soovite omalt poolt hoogu anda, siis kooli kodulehelt leiate sellekohase info.
Selleks, et laadal oleks ka müüjate seas veelgi rohkem elevust, valiti kõikide müügilettide vahel välja erinevates kategooriates viis põnevamat, mis pärjati auhindadega. Kriteeriumideks olid: nutikaim müügilett, õpilaste lemmik, kõige jõululikum müügilett, kõige aktiivsem ja andekam ning sõbralikum müüja ja kõige ägedam toitlustaja.  Zhüriisse kuulusid kolm tublit kooliõpilast Kristin ja Emma Liis 6 b-st ja Aneta 8 klassist. Päeva juhtisid vaprad ja vahvad 2 d klassi tüdrukud Marianna Eliisa ja Dagmar.
Lisaks oli võimalik kõikidel osa võtta arvukatest käsitöökodadest – ja sellel aastal oli valik tõesti lai. Meisterdati nii ingleid kui päkapikke, jõulukaarte, kaunistati piparkooke, punuti keerukaid ja kauneid patse ja tehti näomaalinguid. Samuti sai meisterdada soovi korral kohaliku fotograafi käe all tõelise valguskasti, et lahedaid pilte sotsiaalmeedia jaoks teha. Sportlikumad lapsed said kätt ja täpsust harjutada korvpallimasinal.
Laadal pakkus meeleoluka elamuse nukuteater „Talleke“, kes esitas toreda etenduse „Jõululugu“ ja viisid meid rännakule 2000 aastat tagasi ja rääkisid, kuidas jõulud alguse said.
Laata väisasid mitmed rõõmsad maskotid – jääkaru, lumememm ja ufo ning kõikide laste lemmik jõuluvana. Nendega sai teha pilte ja mõnelt sai isegi kommi, lõpuks lauldi üheskoos tore jõululaul ja jalga keerutati tantsumängus.
Vaba lava kava pakkus väga erinevaid ja vahvaid esinejaid- kõik lapsed ja ringid, mis koolis või kogukonnas tegutsevad, said üles astuda ja enda paremaid külgi demonstreerida. Rahvatantsuga üllatasid õpetaja Kristiina Diane Liive rahvatantsijad, meeleoluka etteaste tegid Karmen Käbi & Eliisa Maria 3b-st tantsukavaga “Ükssarvikud”. Ruumi jagus nii akrobaatilistele trikkidele kui ka kohapeal otsuse teinud väikestele muusikasolistidele, kes tervitasid laadalisi toredate jõululauludega. Isade ja laste lemmikuks kujunes 13 aastase Martini sumorobotite võitlus.
Aktiivse lapsevanema Toomas Uibo sõnul arendasid väikesed laadalised oma müügi- ja teenindusoskusi, kliendisuhtlust ning rahaga ümber käimist: „Sellised üritused on lastele sageli arendavamad kui kolm matemaatika tundi kokku. Mängides päriselu on väikese inimese vastuvõtlikkus uutele teadmistele ja kogemustele palju suurem. Nii teenib Merivälja Kooli jõululaat mitmeid eesmärke ja täidab ühistegemise rõõmuga nii lapsed, lapsevanemad, vanematekogu, hoolekogu, õpetajad ja ka kogukonna liikmed.“
Kõikide laadaliste vahel loositi välja hulgaliselt auhindu. Tegemist oli tõeliselt sooja ja meeleoluka esimese advendi-eelse päevaga.

Head uut aastat!
Merivälja Kooli vanematekogu
Lembe Levo
Merivälja Kooli vanematekogu esimees

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar