13 november 2017

Loodusteaduste olümpiaadi piirkonnavoorus osales 12 Merivälja Kooli õpilast

Laupäeval, 11. novembril osales loodusteaduste olümpiaadi  piirkonnavoorus 12 Merivälja Kooli 7. ja 8. klassi õpilast. Õpilased olid olümpiaadiks aegsasti treeninud, füüsikat ja bioloogiat käidi hommikuti ja laupäeviti eraldi koolis õppimas. Paljude teemade omandamiseks tehti katseid ja praktikume. Olümpiaadil osalenud Alondra ja Grete sõnul oli alguses hirm raskete ülesannete ees, ülesannetesse süvenedes mõisteti, et tegelikult on palju teadmidi ja oskusi juba olemas. Kogu olümpiaaditöö oli koostatud ümbermaailmareisina, peamiseks veeteema. Tuli määrata maailmamere soolsust, tunda navigeerimisseadmeid, ökoloogilist püramiidi, toiduahelat, sinivaalu ja vetikaid.
Olümpiaadil osalesid Marta Rohtla, Kertu Aljas, Mona-Lisette Erm, Annemari Arendi, Alondra Poldov, Grete Matt, Geret Lillemets ja Emma Liza Tigane 7. klassidest ja Aneta Ponetajev, Bianka Saadre, Mikk Põdra ja Marco Kuzmina 8. klassist.
Suur tänu õpetaja Mart Kuurmele, kes lapsi innukalt ette valmistas ja võistluseks treenis. Suur tänu õpetaja Auli Relvele, tänu kellele tundusid lastele bioloogia küsimused lihtsad.
Erakordne oli see, et kümnenik piirkonnavoorus osalenud õpilastest õpib Merivälja Koolis!
Järgmised jõuproovid on 2. detsembril füüsika lahtisel võistlusel ja 20. jaanuaril füüsikaolümpiaadil,

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar