26 mai 2017

Mudilaskoori ekskursioon

25. mail toimus mudilaskoori ekskursioon. Reisisihiks valisime seekord Kurgja Vabaõhumuuseumi. Aga, et veelgi põnevam ja huvitavam oleks, lisasime teekonda Türil asuva Eesti Ringhäälingumuuseumi ja Wile farmi, kus kasvatatakse albakasid.
Ringhäälingumuuseumis saime ülevaate, kuidas on Eestis raadio ja televisiooni areng toimunud ja kuidas tehakse raadiosaadet. Lavastasime kiirkorras ka ühe kuuldemängu.

 https://zonecloud.ee/index.php/s/LeFkhQI3OhvyAU3/download

Kurgjal saime aimu, kuidas elati meie maal Carl Robert Jakobsoni aegadel - milliseid talutöid tehti, millised loomi kasvatati. Lastel oli lõbus sõita hobuvankriga, kiikuda, vaadata kuidas elavad lehmad ja lambad, hobused, jänkud, kanad-kuked. Sõime ka maitsva lõunasöögi Kurgjal.
Wile farmis tegime tutvust sellise eksootilise loomaga nagu albaka. Farmi omanikud rääkisid, missugused loomad on albakad, kust nad Eestisse on toodud, mida söövad ja kuidas käituvad. Saime ka albakasid toita. Talu peremees tutvustas, kuidas albaka villast lõnga toodetakse, kuidas toimub villa kraasimine, ketramine ja lõnga korrutamine. Kõik see oli uus ja huvitav, tore oli, et ka lastel endil lubati villa kraasida ja kedrata.
Päev oli lõbus ja vahva, ka ilmaga vedas. Ja tuju ei rikkunud väike bussirike, saimegi rohkem aega veeta looduses mängides ja joostes.










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar