26 mai 2016

Mudilaskoori muusikareis Viljandimaale 23. mail



Meie väljasõit Viljandisse sujus ladusalt. Teel sihtmärgi poole tervitas meid üks väike metskitseke, kes õnneks otsustas veel viimasel hetkel mitte bussi ette tormata ja pages hirmunult metsa poole tagasi. Kuna sõit oli pikk, siis saime õpetajaga Kaiega teada, mida lapsed omakeskis laulda armastavad. Mõistagi ei jäänud repertuaarist välja selline tuntud laul nagu "Kauges külas". Sinna lisandusid kooris õpitud laulud, nii et kohale jõudes (tunniajase viivusega) olid lastel hääled lahti lauldud.
Karksi-Nuia koolis võeti meid avasüli vastu. Toimus sõbralik tutvumine ja sealt edasi saali, kus end kontsertiks valmis seadsime. Korralik astmetega lava ja hea akustika aitasid meie kontserdil hästi korda minna. Pärast kontserti tuli väike karksi-nuia tüdruk minu juurde ja ütles vaikselt, et talle kontsert väga meeldis ja eriti see suur poiss, kes lõpus laulis.( See oli meie Georg, kes kõikjal oma lavasarmiga tüdrukud jalust rabab.)
Peale kosutavat koolilõunat ja hüvastijätu kallistusi, suundus meie tee edasi Karksi-Nuia kindluse varemetesse ja viltuse torniga kirikut vaatlema. Ilm oli suvine - lapsed lustisid mägedest üles-alla joostes ja suur külakiik oli laste lemmikuks.

Seejärel seadsime end Viljandi poole, kus ootas meid kontsert Pärimusmuusika Aidas. Lapsed said kontserti nii kuulata, vaadata, kehapillil rütme teha ja pärast kontserti ka ise pille proovida. Lapsed olid rõõmsad ja rahul. Pärast väikest jalutuskäiku Viljandi linnas ja jäätise söömist oligi aeg seal maal, et end kodu poole seada.

Loodame, et saame edaspidigi mudilaskooriga ringreise ette võtta.
See oli meile hariv ja kokkukasvamiseks vajalik väljasõit.

Aitäh Merivälja Koolile.
Õpetaja Liivi Põldmäe

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar