10 mai 2016


Kristiina Liiv tuli kiirmales Eesti noortemeistriks!

Kooli maletajad on meid terve kevade jooksul mitu korda rõõmustanud ja hooaja lõppakordina võitis Kristiina Liiv lõpuks kooli maletajatel sel hooajal  puudu olnud Eesti individuaalse meistritiitli. Kristiina võitis laupäeval Paides Eesti suurimal noormaletajate turniiril – noorte kiirmale meistrivõistlustel –, kus kokku osales üle 250 noormaletaja,  kuldmedali 14-aastaste tüdrukute arvestuses. Kiirmales on mõlemal maletajal mõtlemisaega 15 minutit ja selle aja jooksul tuleb umbes 30-50 käiguga vastane üle kavaldada ja alistuma sundida. Kristiinale on see mänguviis alati sobinud ja ta pakub tõsist konkurentsi ka omavanustele poistele.

Seekord tuli Kristiinal tiitlivõiduks esmajoones alistada seni alistamata konkurent ja hea sõbranna Grete Olde, kellele ta äsja oli väikese valearvestuse tõttu lõppmängus tavamale meistrivõistlustel kaotanud. Loomulikult ei piisanud meistritiitliks ainult võidust Grete üle. Kristiina võitis veel viis vastast ja kaotas ainult ühe mängu. Kogutud kuuest punktist piisas seekord esikohaks ja Eesti noortemeistri tiitliks! „Nüüd tahaks võita ka tavamale meistritiitli!“ ütles päevakangelane kuldmedali kättesaamise järel. Esimene võimalus selleks avaneb juba järgmisel aastal…

Karoliina Liiv sai kaela pronksmedali!

Tublisti mängis ka Kristiina õde Karoliina, kes saavutas kuni 12-aastaste tütarlaste turniiril kolmanda koha. Selle vanuseklassi turniir oli väga võrdse tasemega ja Karoliinal oli kuni viimase vooru lõpuni võimalik jõuda lisamatšini esikoha pärast. Karoliina tegi kõik, et kavala viguriohverduse abil alistada oma tubli konkurent Carolina Sade, kuid seekord leidis  just kiirmales väga tugev vastane keerulise pääsetee ja partii lõppes viigiga ning lisamatšini esikohale jõudis vastane. Karoliinale jäi tasuks aktiivse ja leidliku mängu eest terve turniiri jooksul pronksmedal.

Poisid olid medalitele lähedal

Meie poisidki olid seekord medalile päris lähedal, kuid kahjuks ei võimaldanud kaotused omavahelistes mängudes medalivõitjatele seekord ei Mathias Uibokandil (5. koht kuni 14-aastaste noormeeste hulgas), Karl Uibokandil ja Ralf Rebasel (vastavalt 6. koht ja 8. koht kuni 12-aastaste poiste hulgas) medaliarvet kasvatada. Eraldi tuleb meie poiste tegemistest välja tuua see, et Ralfil oli viimases voorus võimalus jõuda lisamatšile esikoha pärast. Kahjuks suutis turniiri kõrgema reitinguga Narva maletäht Richard Aga Ralfi seekord veel üle kavaldada. Lisaks võitis Richard ka lisaturniiri esikohale. Ralfile võib aga lohutuseks öelda tuntud sõnad „Ükskord me võidame niikuinii!“.

Tublisti mängis selles kõige konkurentsitihedamas vanuseklassis ka Paul Pohla. Tema kogus 3 punkti ja oli küll kokku alles 36.,  kuid ühe õnnetu kaotuse asemel võidu saamine oleks võinud Pauli seekord tõsta ka 12-ks 51 võistleja hulgas. Nii tihe oli seekord konkurents selles vanuseklassis!

Pisikesed rõõmustavad ja nendega saab ka nalja!

Rõõmustasid jälle ka meie noorimad malevõlurid – Karoliina Liiv ja Ian Molotov, kes tulid tubli 4 punktiga 8-aastaste vanusegrupis vastavalt  tüdrukute hulgas 6.-ks ja poiste hulgas 14.-ks. Medalist jäi mõlemaid seekord lahutama ainult üks võit! Kui aga treeningindu jätkub, siis küll see ka tuleb!

Noorimate osavõtjate turniiril oli seekord ka kogu võistluse naljakam olukord, kus üks noormaletaja ei ilmunud vooru alguseks turniirisaali ja teda otsima asunud treenerid ja lapsevanemad avastasid kadunud lapsukese õnnetult võistluspaiga juures kasvanud puu otsast, kust tal ei õnnestunud kuidagi ise alla saada! Loomulikult päästeti väike maletaja puu otsast alla ja voor võis õnnelikult alata J

Meie noormaletajate tubli ettevalmistamise eest tuleb järjekordselt tänada treenereid Heike Sanderit, Vello Kiivrit, Monika Tsõganovat ja Hendrik Oldet! Eks rõõm hoolealuste edu üle on neilegi täiendavaks stiimuliks meie malelastega edaspidigi hoolega tegelda!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar