03 mai 2016

4.a klass osales Nuku muuseumi korraldatud õppepäeval „Puust ja punaseks“.
Õppepäeva jooksul  külastasime nelja vanalinna muuseumi, mille käigus tuli lahendada Tallinna apteekri kadunud vapikirja saladus.
Päev algas Tervishoiu muuseumis, kus õpilased jaotati neljaks salaseltsiks. Iga salaselts oli seotud mingi meelega.  Kuna detektiiviks olemine nõuab head tähelepanu, siis esmaseks ülesandeks oligi õppida inimeste meeli lähemalt tundma.
Järgmisena suundusime Ajaloomuuseumi, kus olid teemaks vapid. Uurisime vappe nii paberil kui ka muuseumi seintel. Leidsime, mis ühel vapil kindlasti olema peaks ning iga salaselts kujundas omale vapi.
Pärast väikest lõunapausi Reval Cafes jätkasime oma õppepäeva Niguliste muuseumis. Tegime lähemalt tutvust kuulsa  „Surmatantsu“ maaliga ning altarimaaliga. Järgnevad ülesanded olidki nendega seotud.
Viimaseks jäi Teatri- ja Muusikamuuseum, kus oli peateemaks Eesti kultuuriajalugu.
Ülesannete lahendamise käigus saime ristsõnasse märkida ning teada ka apteekri kadunud vapikirja saladuse. Selleks tuli lause „Per aspera ad astra“ – Läbi raskuste tähtede poole.

Eks see mõttetera käis ka veidi meie koolipäeva kohta. Kuigi pika koolipäeva lõpuks olid lapsed päris väsinud, siis oli meie muuseumituur siiski põnev ja hariv.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar