22 jaanuar 2015

3A klass Tädu loodusrajal





21.jaanuaril käis 3.a klass Viimsi RMK Tädu loodusrajal õppekäigul. Tädu loodusrada on tuntud oma põnevate kuuskede poolest, mis kivide otsas kasvavad. Kuna kõige suurem ja rohkem kuulsust kogunud Tädu kivikuusk on ära kuivanud, siis otsisime alustuseks uut Tädu kuuske. Leidsime, et ühe kivi otsas kasvas neid lausa 6.
Meie metsaretke teemaks oli seekord „Talve võlu ja valu“.
Talve võlusid saime peamiselt nautida silmadega, sest maha oli sadanud värske lumikate ja lompidele oli külm tekitanud põnevaid jäämustreid.
Talve valudest aga lapsed nii palju ei teadnud ja seetõttu õpiti tundma („ka omal nahal“), kuidas metsloomad talvises metsas söögi ja magamisplatsi pärast vaeva nägema peavad. Näiteks kraapisid lapsed ise lume alt välja rohututikesi, sest kitsedel on vaja toidu saamiseks ning magamisaseme jaoks seda teha. Saime oma kätega tunda, mis tunne on metskitsedel jääkoorikutes astuda.
Matk ei kulgenud meil mööda toredaid sirgeid metsaradu, vaid saime tunda ka tõelist tihnikut ja ronida ning roomata edasipääsemiseks puutüvede alt ja pealt. Päeva lõpetas mõnus lõke, kus saime vorste küpsetada ja teed juua. Meie vahva metsamatka juhendaja oli Viimsi RMKst Daniel Juhhov.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar