18 november 2014

Tallinna koolide loogikaülesannete lahendamise võistlus Meriväljal

Täna toimus Merivälja Koolis loogikaülesannete lahendamise võistlus. Osales 18  kolmeliikmelist võistkonda erinevatest Tallinna koolidest. Osalejad võisid õppida 4,. 5. või 6. klassis. Iga võistleja lahendas 30 minuti jooksul oma ülesannet, mis oli kas sudoku, kakuro või lihtne nagu ABC. Võrdse tulemuse korral läks arvesse ka lahenduseks kulunud aeg. Korraldasime võistlust esimest korda ning korraldaja õpetaja Piret Noor arvas, et ülesanded on äkki liiga lihtsad. Tegelikult see nii ei olnud ning poolele tunnile anti lisaks veel mõned minutid, et rohkem võistlejaid oma ülesanded lõpetatud saaks. Pärast võistlust said kõik külalised ja osa Merivälja kooliperest vaadata Tartust küllasõitnud robotiteatrit. Robotiteatri järel said huvilised kätt proovida robootika töötoas, kuhu kogunes huvilisi paljudest koolidest.
18 kooli hulgas tuli koolide osas võitjaks Tallinna Reaalkool, kelle õpilastest Natali Mutli saavutas I koha sudokus ning Paul Kaspar Nurk II koha kakuros. 
II ja III kohta koolide arvestuses jagasid Tallinna Ühisgümnaasium ja Merivälja Kool. Ühisgümnaasiumi õpilastest Tuuli Loik saavutas II koha lihtne nagu ABC võistluses ja Rhea Kõivutalu III  koha sudokus. 
Merivälja Kooli õpilane Markus Toom saavutas I koha lihtne nagu ABC võistluses ning Mathias Robert Uibokant saavutas II koha sudokus. Veel saavutasid üksikuid auhinnalisi kohti Tallinna 21. Kooli võistleja Lotte Teemets kakuros, Tallinna Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpilane Nils Norman Kalle lihtne nagu ABC-s ja  Tallinna Tehnikagümnaasiumi õpilane Kaspar Saakpakk kakuros.
Kõik koole esindanud õpilased olid väga tublid ning andsid võistlusel oma parima.
Täname väga kõiki õpetajaid, kes lapsed võistlusteks ette valmistasid. Mitmetes koolides peeti enne koolisiseseid võistlusi, et selgitada välja parimad esindajaid.
Võistluse korraldust toetasid kirjastus "Kuma" sudokude ja ajakirjadega "Raudne loogika" ning



Tallinna Haridusamet.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar