03 oktoober 2014

Õpetajate päev Merivälja Koolis





Õpetajate päeval andsid klassides tunde lapsevanemad ja 6. klassi õpilased. Lapsevanemaid, kes oma laste klassides tunde soovisid anda, kogunes üle kolmekümne. Tänu uutele õpetajatele oli koolipäev põnev ja erakordne, õppisid nii lapsevanemad kui õpilased. Eriti uutes olukordades kohanemisoskust ning  hakkamasaamist. Tõdeti, et õpetajatöö on ikka väga raske, kuid huvitav. Õpetajate päev tõi kooli palju uusi elukutseid, oskusi ja kogemusi. 6.klassi lapsed oleksid tahtnud rohkem nooremates klassides tunde anda, kuid igasse klassi jätkus  lapsevanemaid. Samas sai 6. klass väga hästi hakkama ise omas klassis õpetamisega. Need kuuendikud, kel õnnestus nooremates klassides tunde anda, olid väga rõõmsad.

Õp. Maiki 1b klassis oli põnev loodusõpetuse tund, kus uuriti puulehti. Emad ja isad, kes andsid matemaatika- ja muusikatundi tõdesid, et õpetajatöö on väga raske.
Õp Kerttu 3c klassis rääkis Caroline ema televisioonist ja sellest, mida sealt tasuks vaadata. Arutati koos, kuidas filmides saab inimesi petta. Tunni lõpus esines lastele mustkunstnik. Ekke ema ja isa tutvustasid lastele arhitekti elukutset. Tunni lõpuks valmis vägev makett.
Õp Kirsi 3b klassis oli samuti põnev loodusõpetuse tund koos katseklaaside, eksperimentide ja linnuhäältega. Õpetaja Kirsist joonistasid lapsed pildid, need hoiab õpetaja kõik alles.
Õp Ülle 5b klassis organiseerisid lapsevanemad teistsuguse koolipäeva. Lapsed kirjutasid õpetaja Üllest jutukese ja joonistasid pildi. Õpetajal oli selle üle väga hea meel.
Õp Pireti 4b klassis õpetasid lapsevanemad lapsi põnevaid liivapilte tegema ning teemaks oli ka värvusõpetus.
Õp Daisy 4c klassis õpetas üks isa lastele arvutimängu ning puutööklassis valmisid õpetajale vahvad puust lillevaasid omatehtud vahtralehtedest kimpudega.
Õp Riina 2a klassis oli põnev loodusõpetuse tund, kus lapsevanem tutvustas  herbaariume ja eksootilisi vilju. Loreeni isa oli vahva kehalise kasvatuse õpetaja. 6. klassi noored õpetajad said hakkama toreda matemaatikatunniga, kus teemaks mõõtmine.
Õp Mareti 2c klassis olid klassi ees Einar Lillo ja Anneli Köster, kes õpetasid matemaatikat ja eesti keelt. Väga suur tänu Laura vanaemale, kes käis koolis juba varem enne õpetajate päeva ning õpetas lastele monotüüpiat tegema. Monotüüpia töövahendid kinkis vanaema 2c klassile ning edaspidi tegeldakse selle tehnikaga kunstitundides.
Õp Rita 2b klassis oli põnev võimlemistund ning Trevori ema õpetas eesti keelt ja matemaatikat. Lapsed arvasid, et teinekordki võiks Trevori ema kooli õpetama tulla.
Õp Pireti 3a klass käis loodusretkel mere ääres. Oli aineteülene õppepäev, kus tegeldi looduse, matemaatika ja kunstiga integreeritult.
Õp Anita 1a klassis andsid tunde Katariina, Jürgen ja Oskar 6. klassist. Nad tõdesid, et said 28 lapsega hakkama. Esimese klassi lastele meeldisid noored õpetajad.
Õp Klaire 4a klassis õpetas matemaatikat Ralfi isa, Mia Marta ja Emma-Lii 6. klassist andsid ühiskonnaõpetust. Tegeldi kooli kodukorraga ja leiti 5 punkti, mis laste arvates muutmist vajaksid. Lastele väga meeldis. Liisa ema andis eesti keelt, kus toimus väitlus Arabella raamatu erinevate tegelaste vaatenurkadest lähtuvalt.
Õp Piibe 5a klassis andsid tunde kaks lapsevanemat. Toimusid kehalise kasvatuse tunnid ja tööõpetus. Lastele väga meeldis käepaelte punumine.
Suur tänu kõikidele lapsevanematele ja noortele õpetajatele!

Õpetajad läksid peale koolitunde Pirita jõele kanuumatkale. Ilm oli ilus ja kanuusõit pakkus piisavalt põnevust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar